2026 FIVB Milletler Ligi'ne Brezilya'da start veren Filenin Sultanları, ilk hafta kadrosunda ve sahadaki performansında büyük bir değişim sürecinden geçiyor. Türkiye Voleybol Federasyonu'nun açıkladığı 30 kişilik geniş kadroda kaptan Eda Erdem'in yer almamasıyla başlayan şaşkınlık, Brezilya etabına Ebrar Karakurt ve Hande Baladın gibi as oyuncuların götürülmemesiyle derin bir tartışmaya dönüştü.
Özellikle 4 Haziran 2026'da oynanan ve Hollanda’ya karşı alınan 3-0’lık net mağlubiyet, son bir haftada sosyal medyadaki taraftar tepkilerini zirveye taşıdı.
1. Yıldız Oyuncuların Yokluğuna Büyük Tepki ve Merak
Taraftarların son bir haftada en çok ses çıkardığı konu, turnuvanın açılış haftasında yıldız oyuncuların neden kadroda olmadığı sorusuydu. Ebrar Karakurt ve Hande Baladın’ın Hollanda maçında sahada yer almaması üzerine binlerce taraftar "Ebrar ve Hande neden oynamıyor?" sorusuyla teknik ekibe tepki gösterdi.
Yönetime/Teknik Ekibe Eleştiri: Bazı taraftarlar, Milletler Ligi gibi prestijli bir turnuvaya bu kadar eksik ve tecrübesiz bir kadroyla çıkılmasını "erken teslimiyet" olarak yorumladı.
Milli Takımı Bırakma Endişesi: Eda Erdem'in kadroda yer almaması ilk etapta taraftarlar arasında "Kaptan milli takımı bıraktı mı?" paniğine yol açsa da, oyuncuların uzun yaz takvimi (Avrupa Şampiyonası vb.) öncesinde dinlendirildiğinin anlaşılması tansiyonu bir nebze düşürdü.
2. Hollanda Maçı Sonrası "Varlık Gösterememe" Eleştirileri
İlk maçtaki galibiyetin ardından ikinci maçta Hollanda karşısında alınan 3-0'lık yenilgi, taraftarların sahadaki mücadeleye yönelik eleştirilerini sertleştirdi. Maçın setlerinde (23-25, 17-25, 18-25) takımın hücumda üretken olamaması ve basit hatalar yapması sosyal medyada masaya yatırıldı.
Taraftarlar, Berka, Defne, Dilay, Yaprak gibi genç isimlerin tecrübe kazanması gerektiğine inansa da, oyunun bazı bölümlerinde takımın "reaksiyon gösterememesinden" şikayetçi oldu.
3. "Geleceğe Yatırım" Diyerek Destek Verenler de Var
Tepki ve eleştirilerin yanı sıra, başantrenör Daniele Santarelli'nin planına sadık kalması gerektiğini savunan büyük bir taraftar kitlesi de mevcut. Sosyal medyadaki yapıcı yorumlarda öne çıkan başlıklar şunlar:
"Jenerasyon Değişimi Şart": Pek çok voleybolsever, her turnuvayı aynı ana kadroyla oynamanın oyuncuları yıprattığını belirterek, "Gençlerin uluslararası arenada ezilmesi, gelecekteki şampiyonlukların temeli olacak" diyerek takıma sabır gösterilmesi çağrısında bulunuyor.
Santarelli'ye Kredi: Son yıllarda takıma büyük başarılar yaşatan Santarelli'nin, turnuvanın ilerleyen etaplarında (özellikle Ankara'da düzenlenecek olan 2. etapta) as oyuncuları kadroya dahil edeceğine ve bu sürecin planlı bir rotasyon olduğuna inananların sayısı da azımsanmayacak boyutta.
Özetle; filenin sultanları son bir haftada taraftardan hem ciddi bir "Neden as oyuncular yok?" eleştirisi alıyor hem de geçiş döneminde oldukları için yoğun bir sabır ve destek mesajıyla karşılaşıyor. Gözler, takımın İtalya ve sonraki turnuva ayaklarında sergileyeceği performansa çevrilmiş durumda.









